close

Başlığa bakıp da ‘ne diyor yahu bu’ demeyin. Cep telefonunu alıp da sadece ALO demek için kullananlardansanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Gelişen teknoloji ile birlikte cep telefonları da artık sadece ALO demekten öte işler de yapmaya başladı. Ancak at sahibine göre kişner sırrınca herkes bilgisi ve becerisi dahilinde bu küçük yardımcılarımızı kullanabiliyor.

Ben de kendimce bir liste hazırladım ve cep telefonunun farklı kullanım imkanlarını anlatmaya çalıştım. Eksiklikler olacaktır akış içinde düzenleme yapacağım bu yazı ile ilgili:

-Konum belirleme: Java özelliği olan bir cep telefonunuz ve GPRS bağlantınız varsa Google Maps yardımı ile konum belirleme özelliğini kullanabilirsiniz.
-Navigasyon: Eğer GPS özelliği olan bir telefonunuz ve uygun bir yazılımınız varsa navigasyon yapabilir ve adres bulabilirsiniz.
-Sosyal Ağlara Erişim: İnternete bağlı bir cep telefonunuz varsa Facebook, Twitter, FriendFeed gibi sosyal ağlara anında bağlanıp güncelleme yapabilirsiniz.
-Adım Sayar: Pedometre özelliği ile attığınız adımları sayabilirsiniz. Bunun için hareket sensörü bulunan bir cep telefonunuz ve uygun bir yazılımınız olmalı
-Yükseklik Ölçer: Deniz seviyesinden ne kadar yüksekte olduğunuzu ölçebilirsiniz. Ancak bunun için de GPS özelliği bulunan bir cep telefonuna ihtiyacınız var
-Trafik durumunu görebilirsiniz: İstanbul’da yaşıyorsanız IBB Cep Trafik uygulaması yardımı ile trafik kameralarına bağlanıp yol durumu hakkında anında bilgi alabilirsiniz. Java desteği olan bir cep telefonu ve GPRS internet bağlantısı yeterli.
Anında Mesajlaşma Yazılımları: Cep telefonu yardımı ile MSN, GTalk ve benzeri anında mesajlaşma yazılımlarını çalıştırabilirsiniz. Java destekli bir telefon (ya da uygun bir yazılım) ve GPRS bağlantısı gerekir.
-Fotoğraf makinesi ve video kamera olarak kullanabilirsiniz: Benim gibi 5 Megapiksel çözünürlüklü bir kameraya sahip cep telefonu kullanan biriyseniz ek olarak fotoğraf makinesi taşımanıza gerek kalmayabilir. Benzer şekilde video çekim özelliğini de kullanabilirsiniz.
Fotoğraflara enlem ve boylam bilgisi girebilirsiniz: Eğer GPS özelliği bulunan bir cep telefonunuz ve uyumlu bir yazılımınız varsa çektiğiniz fotoğraflara enlem ve boylam bilgisi girebilirsiniz. Geo Tagging adı venilen bu işleme ben Coğrafi Etiketleme ismini verdim. Özellikle bilmediğiniz yerlerde yapılan fotoğraf çekimlerined işe yarıyor.

Tags : cep telefonufacebookfotoğraffriendfeedgpskameraözgür çetintelefontwittervideo

Bir yorum yazın